آیا با روکش دندان، درمان ریشه یا ایمپلنت های دندانی می توان بریس دریافت کرد؟
مارس 29, 2025

همه خواهان لبخندی بی نقص و صاف هستند که اغلب روی پرده فیلم ها توسط بازیگران و در تبلیغات توسط مدل ها به تصویر کشیده می شود. با این حال، آنچه بسیاری از افراد نمی دانند این است که مهم ترین مزایای داشتن یک لبخند صاف، فراتر از زیبایی بصری است. در واقع، بسیاری از شرایط سلامتی، مستقیماً تحت تأثیر چگونگی قرار گرفتن دندان ها هستند. برخی از این موارد عبارتند از بیماری لثه، پوسیدگی دندان، درد فک و موارد دیگر.

خبر خوب این است که لبخند کج را می توان با کمک ارتودنسی برطرف کرد. با مراجعه به متخصص ارتودنسی برای کمک، می توانید نه تنها برای زیبایی لبخند خود بلکه برای بهبود سلامت کلی دهان خود نیز قدم بردارید.

خطرات سلامتی ناشی از کج شدن دندان ها

مشکلات متعددی برای سلامتی وجود دارند که می توانند ناشی از کج شدن دندان ها باشند. برخی از این موارد عبارتند از: تجمع پلاک و باکتری، تغییر رنگ دندان، پوسیدگی دندان، بیماری لثه، اختلالات گفتاری، مشکلات گوارشی، درد فک و موارد دیگر. برخی از این مسائل، اگر به اندازه کافی زود تشخیص داده شوند، می توانند با کمک مراقبت های دندانپزشکی حرفه ای معکوس شوند. با این حال، برخی از این مسائل را نمی توان معکوس کرد و فقط می توان آنها را درمان کرد تا از بدتر شدن آنها جلوگیری کرد. به همین دلیل، انجام اقدامات پیشگیرانه، مانند اصلاح دندان های کج، به جای متحمل شدن آسیب های احتمالی ناشی از ناهماهنگی، حیاتی است.

بیایید نگاهی دقیق تر به این مسائل سلامتی ناشی از کج بودن دندان ها بیندازیم.

افزایش خطر پوسیدگی دندان

افزایش خطر پوسیدگی دندان

افزایش خطر پوسیدگی دندان

دندان هایی که کج هستند اغلب بیشتر در معرض خطر پوسیدگی قرار دارند. هنگامی که دندان ها فشرده هستند و به سمت بالا فشار داده می شوند، تمیز کردن آنها به درستی و اطمینان از پاک شدن تمام پلاک ها و باکتری ها دشوار است. پلاک ماده انباشته شده چسبناک و سفید رنگی است که نرم است و روی دندان ها را می پوشاند. زمانی که مسواک نرم است، خارج کردن این ماده با مسواک کار سختی نیست، اما زمانی که برای مدت طولانی باقی بماند، شروع به سفت شدن می کند و سپس جدا کردن آن دشوار است. از بین بردن پلاک از بین فضاهایی که دندان های کج روی هم قرار می گیرند چالش برانگیزتر است، زیرا دسترسی به آنها سخت تر است و احتمالاً سفت تر شده است.

پوسیدگی زمانی اتفاق می افتد که پلاک برای مدت طولانی روی دندان ها یا بین آنها باقی بماند و سفت شود. پلاک حاوی اسیدی است که قدرت شکستن دندان ها را دارد و به محض شروع تخریب، احتمال از دست دادن کل دندان وجود دارد. با یک روتین منظم و مناسب مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می توان از این امر جلوگیری کرد، اما حتی با حفظ این روتین، باز هم به راحتی می توان نقاطی از دندان های کج را از دست داد. این تنها یکی از دلایلی است که باعث می شود دندان های کج به همان شکلی که هستند خطرناک باقی بمانند.

برخی از علائم پوسیدگی دندان عبارتند از:

دندان درد

این می تواند به شکل درد مداوم و مستمر یا درد کوتاه مدت باشد که هیچ یک دلیل واضحی ندارند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  چگونه به کودکان در عادت به براکت ارتودنسی کمک کنیم؟

حساسیت دندان

حساسیت در دندان ها همیشه به عنوان درد توصیف نمی شود، بلکه به عنوان یک احساس کمی ناراحت کننده هنگام خوردن یا نوشیدن چیزی گرم یا سرد توصیف می شود.

لکه روی دندان ها

اگر متوجه لکه های تیره روی دندان های خود شوید، احتمال پوسیدگی آن دندان ها بسیار زیاد است. حتی اگر دردی وجود نداشته باشد، تغییر رنگ به پوسیدگی به عنوان علت اشاره دارد.

بوی بد دهان

تجمع باکتری در دهان می تواند باعث شود دهان شما نامطبوعی به خود بگیرد که ممکن است حتی مدت کوتاهی پس از مسواک زدن باقی بماند. وقتی باکتری برای مدت طولانی حذف نشود، شروع به تولید بو کرده و دندان های شما را خراب می کند.

طعم بد در دهان

مزه بد مداوم در دهان می تواند نتیجه پوسیدگی دندان نیز باشد، نشانه دیگری از تجمع باکتری ها در شکاف بین دندان ها.

اگر فکر می کنید که علائم پوسیدگی دندان را تجربه می کنید، مهم است که از دندانپزشک حرفه ای کمک بگیرید. غفلت در یافتن کمک می تواند اثرات طولانی مدتی را ایجاد کند که ممکن است برگشت ناپذیر باشند.

بیماری لثه و مشکلات پریودنتال

هنگامی که تمیز کردن بین دندان های شما دشوار است، به راحتی می توان از انجام آن غفلت کرد. هنگامی که تمیز کردن بین دندان های شما دشوار است، به راحتی می توان از انجام آن غفلت کرد. عدم رعایت بهداشت دهان نه تنها در دندان ها بلکه در لثه های شما نیز منعکس می شود. هنگامی که پلاک در امتداد خط لثه ایجاد می شود، باکتری هایی که پرورش می دهند بر لثه ها تأثیر می گذارند. پریودنتیت که معمولاً به آن بیماری لثه نیز گفته می شود، زمانی رخ می دهد که بافت نرم اطراف دندان های شما در اثر تجمع باکتری آسیب ببیند. زمانی که لثه های شما تحت تأثیر باکتری ها قرار می گیرند، پاکت ها و فضاهایی ایجاد می شوند که پلاک ها و باکتری ها در آنجا فقط به تکثیر خود ادامه می دهند.

هنگامی که دندان ها نامرتب هستند و روی هم قرار می گیرند، گاهی اوقات نمی توان به درستی لثه های اطراف را تمیز کرد. هنگامی که باکتری ها سفت می شوند، تنها به رشد و سخت شدن بیشتر ادامه می دهند و در نهایت اگر در لثه ها یافت شوند، منجر به پوسیدگی آنها می شوند. مسائل مربوط به پریودنتیت به توجه و کمک تخصصی دندانپزشک نیاز دارد.

خطرات پریودنتیت اغلب تشویقی برای افرادی هستند که دندان های کج دارند و به دنبال کمک ارتودنسی برای صاف کردن دندان های خود و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری های لثه در آینده هستند. مشکلات بیماری لثه در صورت عدم درمان، می توانند باعث از دست دادن دندان ها و در نهایت حتی بافت و استخوان شوند.

برخی از علائم بیماری لثه عبارتند از:

  • لثه های متورم
  • تغییر رنگ لثه، اغلب قرمز یا بنفش تیره
  • لثه های حساس و تحریک پذیر
  • لثه هایی که به راحتی خونریزی می کنند، مانند هنگام نخ دندان کشیدن یا مسواک زدن
  • بوی ناخوشایند دهان
  • تحلیل رفتن لثه ها

مشکلات گفتار و خوردن

در کودکی، ایجاد هر گونه صدای مناسب در یک زبان ممکن است دشوار باشد. برای بسیاری از افراد، سال ها طول می کشد تا به طور کامل رشد کنند یا یاد بگیرند که صدای “ر” را تلفظ کنند. همه اینها به اندازه کافی چالش برانگیز هستند، بدون اینکه مشکلی مانند دندان های کج در راه ایستاده باشند.

افرادی که دندان های نامرتب دارند ممکن است مجموعه ای از مشکلات گفتاری را تجربه کنند، در حالی که دیگران ممکن است اصلاً چنین مشکلاتی را تجربه نکنند. دندان های هر فرد متفاوت هستند، بنابراین هر تجربه با دندان های کج نیز متفاوت خواهد بود. با این حال، از آنجا که دندان های کج اغلب به دلیل فشردگی و روی هم قرار گرفتن دندان ها در دهان ایجاد می شوند، گاهی اوقات می توانند مانع وضوح و سهولت تلفظ و گفتار صحیح شوند. بویژه برای افراد جوان تر، یک نقص گفتاری می تواند به طور مستقیم بر اعتماد به نفس کلی و سلامت روان آنها تأثیر بگذارد و در آینده به مشکلات بیشتری در زندگی منجر شود.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  کاربردهای لیزر دندانپزشکی برای درمان ارتودنسی

جدای از مشکلات گفتاری، ناهماهنگی دندان ها همچنین می تواند بر نحوه جویدن فرد تأثیر بگذارد. در حالی که هضم معمولاً به عنوان عملکرد معده و روده در نظر گرفته می شود، اما در واقع از دهان با جویدن شروع می شود. دندان های انسان به گونه ای متفاوت طراحی شده اند تا اطمینان حاصل شود که غذایی که می خوریم قبل از رسیدن به معده به درستی تجزیه می شود. به عنوان مثال، دندان های نیش به صورت ویژه وظیفه پاره کردن گوشت ها و سبزیجات را دارند. از سوی دیگر دندان های مولر دندان هایی هستند که در پشت دهان یافت می شوند و وظیفه خرد کردن و آسیاب کردن غذا را بر عهده دارند تا نرم شود و به راحتی بلعیده شود.

درد فک و اختلالات TMJ

تأثیر دندان های کج فراتر از مشکلات مربوط به دندان است. اگر بایت شما ناهموار باشد، ممکن است در معرض خطر درد فک نیز باشید. از آنجا که دندان های شما بسیار با لثه، استخوان و بافت همبند در فک در هم تنیده شده اند، هر حرکت دندان ها روی فک ها تاثیر می گذارد. فشاری که هنگام جویدن دندان ها به آنها وارد می شود، توسط فک نیز وارد می شود، به این معنی که مشکلات ناشی از بایت کج می تواند باعث ایجاد فشار غیر ضروری به فک شود. فشار به عضله فک، مانند فشار به هر عضله، می تواند منجر به درد در این ناحیه شود.

دندان های کج علاوه بر درد فک می توانند باعث سندرم مفصل فکی – گیجگاهی نیز شوند که به عنوان سندرم TMJ نیز شناخته می شود. سندرم TMJ زمانی ایجاد می شود که مفصل فکی گیجگاهی، که استخوان فک را به جمجمه متصل می کند، آسیب ببیند یا متورم شود.

برخی از علائم سندرم TMJ عبارتند از (اما محدود به موارد زیر نیست):

  • درد یا تحریک پذیری فک
  • در رفتن یا صدای کلیک در فک
  • درد در گوش
  • صدای زنگ در گوش
  • سر درد و یا میگرن
  • تاری دید
  • سفتی یا گرفتگی عضلات گردن
  • اسپاسم عضلانی فک
  • درد در صورت یا چانه
  • مشکل در جویدن
  • درد در ناحیه شانه
  • قفل شدن فک
  • سرگیجه

حفظ بهداشت خوب دندان با دندان های کج

صرف نظر از اینکه دندان های شما کج یا صاف هستند، ضروری است که حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و حداقل یک بار در روز نخ دندان بکشید. آگاهی از فضاهایی که فشرده هستند یا با دندان های کج پوشیده شده اند برای اطمینان از تمیز کردن مناسب آن مکان ها ضروری است. این نقاط باید مراقبت و تمیز کردن بیشتری داشته باشند، بخصوص اگر به راحتی قابل مشاهده نباشند. از آنجا که پوسیدگی دندان به دلیل تجمع پلاک ایجاد می شود، مسواک زدن به طور کامل در مکان هایی که دندان های شما کج هستند، اولین اقدام برای جلوگیری از پوسیدگی است.

علاوه بر رعایت بهداشت دهان و دندان در منزل، مراجعه منظم به دندانپزشک برای پاکسازی و معاینه به تمیز و عاری نگه داشتن دهان از باکتری کمک می کند. گام مهم دیگر این است که به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید و ببینید که چگونه می تواند به اصلاح نامرتبی دندان های شما کمک کند. اصلاح و صاف کردن، تمیز کردن را آسان تر می کند، بنابراین خطر پوسیدگی دندان را کاهش می دهد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  کمک درمان ارتودنسی به آماده سازی برای جراحی ارتوگناتیک

اصلاح دندان های کج

اصلاح دندان های کج

اصلاح دندان های کج

در دنیای امروز، راه های زیادی برای اصلاح دندان های کج وجود دارند و درمان همترازی برای همه سنین در دسترس است. ما بر اساس محدوده سنی متفاوت درمان هایی را ارائه می کنیم.

  • کودکان – سن توصیه شده برای شروع مراقبت های ارتودنسی، هفت سالگی است. این نوع درمان زود هنگام باعث می شود تا زمانی که دندان های دائمی در حال بیرون آمدن هستند هدایت شوند و به رشد مستقیم آنها کمک کند.
  • نوجوانان – بریس ها درمان معمولی برای نوجوانانی هستند که دندان های کج دارند، اما گزینه های زیادی برای بریس ها وجود دارند. هر طرح درمانی شخصی است، به این معنی که مواد و مدت زمان استفاده از بریس ها برای هر نوجوان متفاوت است.
  • بزرگسالان – بزرگسالان در مورد مسیری که برای اصلاح دندان های خود طی می کنند، گزینه های مختلفی دارند. ما بریس های سرامیکی، الاینرهای شفاف، بریس های فلزی سنتی و غیره را ارائه می دهیم.

سؤالات متداول درباره دندان های کج

طبیعی است که در مورد مشکلاتی که دندان های کج ممکن است برای شما ایجاد کند سؤالاتی داشته باشید. در اینجا متداول ترین پرسش ها آورده شده اند.

آیا دندان های کج می توانند باعث مشکلات سلامتی شوند؟

دندان های کج می توانند موجب بروز مجموعه ای از مشکلات سلامتی مانند پوسیدگی دندان، بیماری لثه، سندرم مفصل فکی گیجگاهی و مشکلات گوارشی شوند. برخی از این مسائل، اگر درمان نشوند، می توانند منجر به شرایط جدی تری شوند. اینها شامل بیماری عروق کرونر، بیماری ریوی، آرتریت و غیره هستند.

اگر دندان های کج خود را اصلاح نکنید چه اتفاقی می افتد؟

دندان های کج، در صورت عدم درمان، می توانند علاوه بر مشکلات سلامتی، مشکلاتی در عزت نفس ایجاد کنند که ممکن است در برخی موارد غیر قابل برگشت باشد. ممکن است در معرض خطر پوسیدگی و از دست دادن دندان، بیماری لثه و موارد دیگر باشید. دندان های کج می توانند اثرات طولانی مدتی بر سلامت روان و سلامت جسمی داشته باشند.

عارضه دندان های کج چیست؟

عارضه دندان های کج چیست؟

عارضه دندان های کج چیست؟

ریشه مشکل دندان های کج این است که تمیز کردن صحیح دندان ها و لثه ها را دشوار می کنند. این منجر به ایجاد پلاک و باکتری می شود. اگر پلاک ها و باکتری ها روی دندان ها و لثه ها باقی بمانند، در نهایت می توانند باعث پوسیدگی و از دست رفتن دندان شوند.

پیشگیری و درمان مشکلات دندانی با دندان های کج

دندان های کج جدا از جنبه های منفی زیبایی، در صورت عدم درمان می توانند مشکلات واقعی ایجاد کنند. دندان های نامرتب خطرات سلامتی قابل توجهی دارند که بسیاری از آنها را می توان به سادگی با اصلاح دندان های کج برطرف کرد. پوسیدگی دندان، بیماری لثه، مشکلات گفتار و هضم و درد فک را می توان با دریافت درمان از یک متخصص ارتودنسی آگاه برطرف کرد.

برخی از کجی ها جزئی هستند و ممکن است به توجه زیادی به جز مسواک زدن و نخ دندان کشیدن اضافی نیاز نداشته باشند. سایر ناهماهنگی های دندانی، اگر به اندازه کافی شدید باشند، ممکن است به درمان ارتودنسی نیاز داشته باشند تا از تجمع باکتری جلوگیری شود. این به شما بستگی دارد که نیازهای خود را ارزیابی کنید، اما یک متخصص ارتودنسی می تواند در تعیین مسیر درمانی که می تواند با مشکلات شما مطابقت داشته باشد، به شما کمک کند.

اگر با مشکلات دندانی ناشی از کج شدن دندان ها مواجه هستید، امروز با ما تماس بگیرید تا در مورد اینکه چگونه می توانیم در بهبود سلامت دهان و دندان به شما کمک کنیم، بیشتر بدانید. ما در تلاش هستیم تا محیطی گرم و دلپذیر را فراهم کنیم که در آن بیماران خود را در اولویت قرار دهیم و راه حل مناسب را برای آنها بیابیم.

0/5 (0 نظر)
0/5 (0 نظر)
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر پس از طی دوره راهنمايي،دبیرستان و پیش دانشگاهی در مدارس استعدادهای درخشان (تيزهوشان) با کسب رتبه ممتاز در کنکور سراسری سال 1382 وارد مقطع دکترای دندانپزشکی شد و در سال 1388 با کسب مدرک دکترای عمومی دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان فارغ التحصیل گردید. در ادامه در سال 1391 با قبولی در آزمون دستیاری دندانپزشکی، دوره تخصصی را در گرایش " ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت " در دانشگاه علوم پزشكي قزوين آغاز نمود و پس از اتمام اين دوره 4 ساله، موفق به اخذ بورد تخصصي ارتودنتیکس گردید. ایشان از سال 1395 به عنوان استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مشغول به فعاليت بوده و علاوه بر فعالیت های پژوهشی-آموزشی،در مطب شخصی خود در شهر اردبیل مشغول خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code