مشکلات دندانپزشکی که با بالا رفتن سن رخ می دهند
آوریل 19, 2020
ارتباط بین کم خوابی و سلامت دهان و دندان
ژوئن 5, 2020

وقتی که برای معاینات منظم به دندانپزشک خود مراجعه می‌کنید احتمالاً اولین جمله ای که از آنها می شنوید این است که بیشتر و بهتر از نخ دندان استفاده کنید. متاسفانه عکس العمل بسیاری از افراد نسبت به این گزینه بهداشت دهان و دندان خوشبینانه نیست و در اکثر موارد از آن استفاده نمی شود. اما تجربه نشان داده که نقش آن در از بین بردن پلاک و تارتار غیر قابل چشم پوشی است.

حالا اگر شما به فکر خرید نخ دندان هستید و نمی دانید که از گزینه‌های متعدد بازار کدام را انتخاب کنید در ادامه یک راهنمای کامل برای شما فراهم آورده ایم که می تواند شما را در انتخاب بسیاری از فاکتور ها کمک کند.

انواع نخ دندان از لحاظ تعداد رشته

اولین فاکتوری که ما می توانیم نخ دندان را بر مبنای آن دسته بندی کنیم این است که تعداد رشته بکار رفته در آنها را مشخص کنیم. با توجه به مواد اولیه و ضخامتی که برای تمیز کردن شکاف بین دندان ها نیاز هست شرکت های تولید کننده این محصولات را در دو نوع تک رشته ای و چند رشته ای تقسیم بندی کرده اند:

نخ دندان چند رشته ای

با توجه به این که اکثر محصولات موجود در بازار از جنس نایلون هستند، شرکت های تولید کننده برای پوشش دادن نازک بودن آنها و همچنین بالا بردن مقاومت مکانیکی نخ‌دندان تصمیم گرفتند که یک رشته قوی به صورت چندتایی از آنها ایجاد کنند. مزیت این محصولات این است که برای کاربران بسیار راحت است و شکاف های بزرگ را تحت پوشش قرار می دهد، در عین حال ممکن است رشته های آن پاره شوند و تمیز کردن دندان ها را به شکل مناسب انجام دهند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  هر آنچه که باید درباره جراحی فک بدانید

نخ دندان تک رشته ای

این محصولات تنها از یک رشته از مواد اولیه برای تمیز کردن بین دندانها ساخته شده است. معمولاً در این سبک از تفلون و تترافلوئورواتیلن استفاده می‌شود که حرکت آن در شکاف بین دندانی بسیار راحت‌تر است و برای کسانی که دندان های فشرده و نزدیک به یکدیگر دارند پیشنهاد می شود. همچنین نخ دندان تک رشته ای در برابر فرسایش و استهلاک مقاوم تر است و می توان مدت بیشتری از آن استفاده کرد.

 خرید نخ دندان

خرید نخ دندان

انواع نخ دندان موجود در بازار با توجه به جنس آنها

مبنای دیگری که در دسته بندی انواع نخ دندان به کار گرفته می‌شود و معمولاً شرایط استفاده از آنها را تحت تاثیر قرار می دهد، نوع ماده اولیه به کار گرفته شده در آن هاست. در حقیقت ماده اولیه استفاده شده مشخص میکند که برای چه نوع دندان هایی مناسب تر است و میزان استفاده از آن به چه صورت است. معروف ترین محصولات موجود در بازار را می توان در دسته های زیر قرار داد:

تفلون

شاید بسیاری از تجهیزات منزل شما از جنس تفلون ساخته شده باشد، اما آیا می‌دانستید که از تفلون برای تولید برخی از نخ های دندانی هم استفاده میشود. اگرچه احتمال بلعیدن نخ بسیار کم است، اما در هر صورت در ساختار تفلون پلی تترافلوئورواتیلن به کار گرفته شده که با بیماری تیروئید و سایر خطرات سلامتی در ارتباط است. همچنین تفلون مشخص شده که در عدم تعادل هورمون ها و بیماری‌هایی مانند سرطان و بیماری خود ایمنی نقش دارد و می‌تواند سمیت عصبی و آلزایمر هم به دنبال داشته باشد. با این وجود حتی یک مقدار کم آن دردسر ساز بوده و به همین دلیل استقبال از تفلون چندان زیاد نیست.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  زمان ارتودنسی در بزرگسالان

مواد نفتی

استفاده از مواد نفتی در ساختار نخ‌دندان یک موضوع طبیعی است و حتی تاثیر آن برای محیط زیست هم بد است. در حالی که تحقیقات زیادی در مورد خطرات احتمالی استفاده از نخ دندان حاوی مواد نفتی انجام نشده، اما مشخص شده که در حدود ۲۲ درصد از کل محصولات مراقبت شخصی ما حاوی مواد نفتی هستند که ۲۴ نوع ماده سمی مختلف در آنها دیده می شود. جالب است بدانید که یکی از این مواد نفتی توکسین است که در ایجاد سرطان در حیوانات نقش دارد. از طرف دیگر فرآورده‌های نفتی ممکن است در ساختار بدنی نوزادان تغییراتی ایجاد کرده و تعادل هورمونی آنها را به هم بزند.

نایلون

نایلون یکی از موادی است که پایداری آن در محیط زیست بسیار زیاد است و بر پایه مواد نفتی هم هست. این ماده به راحتی تجزیه نمی‌شود و بیشترین زباله را در سیاره زمین به خود اختصاص داده است. نایلون علاوه بر مواد شیمیایی موجود در ساختار آن، ممکن است در آلودگی هوا و آب هم نقش داشته باشد. در عین حال اگر امکان انتخاب محصولات دندانپزشکی مبتنی بر نایلون و مبتنی بر تفلون به شما داده شود، اکثر دندانپزشکان استفاده از مواد نایلونی را توصیه می‌کنند.

نکته ای که در اینجا باید به آن توجه داشته باشید این است که این توضیحات به معنی متوقف کردن استفاده از نخ دندان نیست و اگر به یک محصول استاندارد دسترسی دارید از آن استفاده کنید. در حقیقت میزان خطر آنها به اندازه کافی کم است که در مقابل سلامت دهان و دندان شما دیده نمی‌شود و تاثیری روی تصمیم شما نمی گذارد.

 خرید نخ دندان

خرید نخ دندان

نخ دندان موم دار یا نخ دندان بدون موم؟

این یکی از چالش‌هایی است که ممکن است هنگام انتخاب و خرید نخ دندان برای شما ایجاد شود. برخی از افراد محصولات وکس دار یا موم دار را ترجیح می‌دهند و برخی نیز ترجیح می‌دهند که موم در محصول آنها استفاده نشده باشد. از طرف دیگر در محصولات حاوی موم امکان استفاده از طعم دهنده های مختلف وجود دارد که روی سلیقه افراد در انتخاب گزینه های مختلف تاثیر گذار است. از طرف دیگر بیشتر کسانی که از نخ دندان وکس دار استفاده می کنند گزارش داده اند که امکان خونریزی لثه آنها نسبت به مدل های دیگر کمتر است و کشیدن نخ دندان را برای آنها راحت‌تر می‌کند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  نحوه استفاده از الاینرهای نامرئی ارتودنسی

نکات مهمی که هنگام انتخاب نخ دندان باید به خاطر داشته باشید

خوشبختانه گزینه‌های زیادی برای انتخاب نخ دندان وجود دارد و به جای استفاده از نخ نایلونی می توانید به سراغ نخ های ساخته شده از ابریشم طبیعی بروید که تجزیه پذیری بالایی دارند. اما اگر نخ نایلونی را ترجیح می دهید به سراغ محصولاتی بروید که در آنها از نفت استفاده نشده و ترجیحاً موم زنبور عسل به کار گرفته شده باشد.

مهمترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که هر روز از نخ دندان استفاده کنید. دندانپزشکان توصیه می‌کنند که این کار در شب و درست قبل از مسواک زدن و قبل از خواب انجام گیرد. به این ترتیب هیچ گونه ذره غذایی یا باکتری در دهان در طول شب وجود ندارد تا دندان های شما را تخریب کند. نخ دندان را به آرامی بین دندان‌های خود حرکت دهید تا به لثه برسد و از انجام حرکات خشن که احتمال خونریزی و سوزش را افزایش می‌دهد خودداری کنید.

با توجه به اینکه استفاده از نخ دندان هنگام درمان ارتودنسی و با وجود براکت ارتودنسی بسیار مهم و ضروری است، حتماً در انتخاب گزینه نهایی با ارتودنتیست خود مشورت کنید تا بهترین گزینه ممکن را به شما نشان دهد. اگر در این زمینه سوالی دارید یا نیاز به مشاوره دارید از طریق شماره های سایت با ما تماس بگیرید.

0/5 (0 نظر)
0/5 (0 نظر)
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر پس از طی دوره راهنمايي،دبیرستان و پیش دانشگاهی در مدارس استعدادهای درخشان (تيزهوشان) با کسب رتبه ممتاز در کنکور سراسری سال 1382 وارد مقطع دکترای دندانپزشکی شد و در سال 1388 با کسب مدرک دکترای عمومی دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان فارغ التحصیل گردید. در ادامه در سال 1391 با قبولی در آزمون دستیاری دندانپزشکی، دوره تخصصی را در گرایش " ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت " در دانشگاه علوم پزشكي قزوين آغاز نمود و پس از اتمام اين دوره 4 ساله، موفق به اخذ بورد تخصصي ارتودنتیکس گردید. ایشان از سال 1395 به عنوان استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مشغول به فعاليت بوده و علاوه بر فعالیت های پژوهشی-آموزشی،در مطب شخصی خود در شهر اردبیل مشغول خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code