آیا دندان ها با نگهدارنده دائمی حرکت می کنند؟
دسامبر 28, 2024

درمان ارتودنسی می تواند مزایای زیادی داشته باشد، اما مانند هر فرایند پزشکی دیگری، عوارض بالقوه ای وجود دارند که ممکن است ایجاد شوند. هنگام بررسی ارتودنتیک مهم است که از این خطرات آگاه باشید.

به عنوان مثال، احساس ناراحتی و درد موقت پس از بریس ها یا الاینرها معمول است. این ناراحتی ممکن است زمانی رخ دهد که دندان ها در حال تنظیم فشار هستند.

هیچ مسکن بدون نسخه و موم ارتودنسی نمی تواند به کاهش ناراحتی کمک کند.

آنچه آنها در مورد بریس هایی که باعث تحریک داخل دهان می شوند درست است، هرچند وحشتناک نیست. بریس ها یا سیم ها گاهی اوقات می توانند باعث تحریک یا زخم روی گونه ها، لب ها یا زبان شوند. موم ارتودنسی می تواند یک سد محافظ ایجاد کند و تحریک را به حداقل برساند.

البته، رعایت بهداشت دهان و دندان برای کاهش خطر التهاب یا عفونت نیز مهم است. بهداشت دهان و دندان همه چیز است.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و مشکل در تمیز کردن اطراف بریس ها یا الاینرها می تواند منجر به دکلسیفیکاسیون مینای دندان و پوسیدگی دندان شود. رعایت اصول بهداشتی دهان و دندان از جمله مسواک زدن منظم و نخ دندان کشیدن بسیار مهم است. نظافت تخصصی دوره ای نیز ضروری است.

سایر عوارض نسبتاً غیر معمول، واکنش های آلرژیک و تحلیل ریشه هستند. در موارد نادر، برخی از افراد ممکن است واکنش آلرژیک به اجزای ابزارهای ارتودنتیک مانند فلز بریس ها را تجربه کنند.

در حال حاضر، تحلیل ریشه وضعیتی است که در آن ریشه دندان در نتیجه درمان ارتودنسی کوتاه یا حل می شود. این عارضه در مواردی که نیروی بیش از حد یا طولانی مدت به دندان وارد می شود، بیشتر مشاهده می شود.

نکته آخر اهمیت یافتن یک متخصص ارتودنسی مجاز و با تجربه برای نظارت و انجام درمان شما را برجسته می کند.

آیا می توان حتی با بریس ها درمان ریشه را انجام داد؟

آیا می توان حتی با بریس ها درمان ریشه را انجام داد؟

آیا می توان حتی با بریس ها درمان ریشه را انجام داد؟

بیمارانی که بریس دارند بدون هیچ مشکل مهمی می توانند تحت درمان های اندودانتیک، مانند درمان ریشه قرار بگیرند. وجود بریس ها معمولاً مانعی برای دریافت اقدامات لازم دندانپزشکی ایجاد نمی کند. با این حال، متخصصین ارتودنسی و اندودنتیست ها به همکاری و ارتباط مؤثر برای اطمینان از بهترین نتیجه برای بیمار نیاز دارند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  گزینه های براکت ارتودنسی نامرئی

اندودنتیست که در زمینه درمان ریشه دندان تخصص دارد، می تواند با هماهنگی متخصص ارتودنسی برای رسیدگی به دندانی که به درمان ریشه نیاز دارد، کار کند. آنها موقعیت بریس ها و سیم های ارتودنسی را در نظر می گیرند تا ناحیه درمان را به درستی هدایت کنند.

در طول فرایند درمان ریشه دندان، متخصص ریشه دندان به دقت به دندان دسترسی پیدا می کند، ناحیه عفونی یا پالپ آسیب دیده را برمی دارد، کانال های ریشه را تمیز می کند و آنها را می بندد. بنابراین، وجود بریس ها تأثیر قابل توجهی روی این مراحل ندارد. با این حال، بیمار ممکن است به دلیل فشار وارده بر دندان ها در طول عمل، ناراحتی یا درد موقتی را تجربه کند.

پس از درمان ریشه، متخصص ارتودنسی می تواند براکت ها را در صورت نیاز تنظیم کند تا از هم ترازی و قرارگیری مناسب اطمینان حاصل شود. ارتباط نزدیک بین اندودنتیست و ارتودنتیست برای هماهنگی مؤثر طرح درمان و دستیابی به نتایج مطلوب ضروری است.

بیماران ارتودنسی باید بدانند که پوسیدگی دندان می تواند موفقیت درمان ارتودنسی را به خطر بیندازد. بنابراین، مجدداً، روتین بهداشت دهان و دندان شما باید سختگیرانه باشد.

آیا درمان های ریشه روی بریس ها تأثیر می گذارند؟

ارتودنتیست شما احتمالاً به شما هشدار داده است که اعمال فشار روی دندان عمیقاً پوسیده، می تواند منجر به از دست دادن دندان شود، و به همین دلیل است که شما باید از ایجاد حفره اجتناب کنید.

در حالی که فرایند درمان ریشه ممکن است شامل برداشتن مقداری از ساختار دندان باشد، اما دندان را آنقدر ضعیف نمی کند که برای درمان ارتودنسی مناسب نباشد.

ساختار باقی مانده دندان، از جمله ریشه، به طور کلی به اندازه کافی محکم است که بتواند در برابر نیروها و تنظیماتی که با بریس ها وارد می شوند، مقاومت کند.

درمان ریشه چگونه روی الاینرهای شفاف تأثیر می گذارد؟

بریس ها و الاینرهای شفاف از اصول یکسانی پیروی می کنند زیرا هر دو ابزار ارتودنسی هستند که انحراف دندان ها را اصلاح می کنند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  ارتباط بین کم خوابی و سلامت دهان و دندان

به این معنا که یک فرایند درمان ریشه معمولاً نگرانی یا موانع قابل توجهی در مورد انجام درمان ارتودنسی با الاینرهای نامرئی ایجاد نمی کند. درمان با الاینرهای نامرئی همچنین روی جابجایی تدریجی دندان ها در تراز مناسب تمرکز دارد.

پس از درمان ریشه، دندان آسیب دیده ممکن است به روکش یا پر کردن دندان نیاز داشته باشد تا ساختار خود را بازسازی و از آن محافظت کند. این ترمیم ها می توانند با طرح درمان الاینرهای شفاف هیچ منافاتی نداشته باشند و از تناسب و عملکرد مناسب الاینرهای اطمینان حاصل کنند.

یکی از ملاحظات جزئی که در درمان بریس های سنتی رخ نمی دهد این است که ترمیم موقت پس از درمان ریشه ممکن است شکل دندان را کمی تغییر دهد. این می تواند بر تناسب الاینرها در آن محل خاص دندان تأثیر بگذارد.

اما، دوباره، همکاری نزدیک با ارتودنتیست، که می تواند بر اساس آن الاینرها را اصلاح کند یا راه حل های جایگزین برای اطمینان از حرکت مناسب دندان ارائه دهد.

درمان ریشه چیست؟

درمان ریشه چیست؟

درمان ریشه چیست؟

چیزی که دندانپزشکان آن را درمان ریشه می نامند یک فرایند دندانپزشکی برای درمان و نجات دندانی است که عفونی شده یا به شدت آسیب دیده است. این شامل تخلیه پالپ عفونی یا آسیب دیده از داخل دندان و تمیز کردن، ضد عفونی و سیل کردن کانال های ریشه است.

تشخیص

این نخستین گام قبل از شروع هر مداخله ای است. دندانپزشک دندان را معاینه می کند، علائم را ارزیابی می کند و برای تعیین میزان عفونت یا آسیب، عکس رادیوگرافی با اشعه ایکس می گیرد.

عکس رادیوگرافی با اشعه ایکس برای شناسایی و مکان یابی درمان های ریشه است. بسته به اینکه کدام دندان به درمان نیاز دارد، تعداد درمان های ریشه متفاوت هستند.

تنها زمانی که پالپ دندان آسیب ببیند، دندانپزشک شما درمان ریشه را ضروری می داند.

بی حسی موضعی

اندودنتیست دندان و ناحیه اطراف آن را با استفاده از بی حس کننده موضعی بی حس می کند تا از انجام فرایند بدون درد اطمینان حاصل شود.

چرا بی حسی؟ اندودنتیست در زمان پرداختن به ریشه و پالپ دندان، در حال درمان ناحیه ای است که دارای اعصاب است. بی حسی موضعی برای اطمینان از راحتی بیمار مهم است.

این فقط به طور موقت سیگنال های عصبی را در ناحیه خاصی که فرایند انجام می شود مسدود می کند. این به تزریقی نیاز دارد که دندانپزشکان با استفاده از یک سوزن کوچک انجام می دهند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  دلیل کشیدن دندان عقل طی درمان ارتودنسی دندان

دسترسی به دندان

اندودنتیست یک حفره کوچک در تاج دندان ایجاد می کند تا به پالپ پوسیده دسترسی پیدا کند. در مورد یک دندان مولر، نقطه دسترسی ممکن است از طریق سطح جونده باشد.

اگر پوسیدگی یا یک ترمیم دندان از پیش وجود داشته باشند، دندانپزشک هر گونه مینا یا عاج باقی مانده را قبل از دسترسی به محفظه پالپ جدا خواهد کرد.

برداشتن پالپ دندان

ابزارهای مخصوص دندانپزشکی، مانند فایل ها و ابزارهای چرخشی، چیزی هستند که دندانپزشک شما با آنها با دقت پالپ عفونی را از درون محفظه پالپ و کانال های ریشه تخلیه می کند.

دندانپزشک مراقب تمیز کردن و شکل دادن به کانال ها است تا آنها را برای پر کردن آماده کند. و پر کردن دندان چیست؟ این ترکیبی از مواد کامپوزیت است و می تواند همرنگ دندان های شما باشد.

تمیز کردن و ضد عفونی کردن

دندانپزشک کانال های ریشه را با استفاده از محلول های شستشو تمیز می کند تا باقی مانده ها و باکتری ها را از بین ببرد. این مراحل به اطمینان از حذف عفونت و کاهش خطر عفونت مجدد کمک می کنند.

پر کردن کانال دندان

پس از اینکه کانال ها به طور کامل تمیز و خشک شدند، اندودنتیست آنها را با مواد زیست سازگار پر خواهد کرد.

پر کردن به شکل لاستیکی به داخل کانال ها می رود و به عنوان یک درزگیر یا سیلانت برای جلوگیری از آلودگی مجدد عمل می کند.

ترمیم موقت یا دائمی دندان

ترمیم موقت یا دائمی دندان

ترمیم موقت یا دائمی دندان

در اکثر موارد، اندودنتیست فقط یک پر کردن موقت در دهانه دسترسی برای محافظت از دندان قرار می دهد تا زمانی که بتواند ترمیم دائمی مانند روکش دندان را انجام دهد. روکش های دندانی به تقویت و محافظت از دندان در برابر آسیب های بعدی کمک می کنند.

پیگیری بازدیدها

بعد از درمان ریشه، بسته به هر مورد، بیمار معمولاً برای یک یا چند ویزیت پیگیری مراجعه می کند.

در طول این ویزیت ها، دندانپزشک روند بهبودی دندان را ارزیابی خواهد کرد و ممکن است عکس رادیوگرافی با اشعه ایکس اضافی بگیرد. هنگامی که دندان ثابت شد، زمان آن فرا رسیده است که یک ترمیم دائمی دریافت کنید.

پس از خواندن این مقاله، می دانید که درمان های ریشه و بریس ها ناسازگار نیستند، بنابراین برای حل مشکل خود منتظر چه چیزی هستید؟

0/5 (0 نظر)
0/5 (0 نظر)
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر پس از طی دوره راهنمايي،دبیرستان و پیش دانشگاهی در مدارس استعدادهای درخشان (تيزهوشان) با کسب رتبه ممتاز در کنکور سراسری سال 1382 وارد مقطع دکترای دندانپزشکی شد و در سال 1388 با کسب مدرک دکترای عمومی دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان فارغ التحصیل گردید. در ادامه در سال 1391 با قبولی در آزمون دستیاری دندانپزشکی، دوره تخصصی را در گرایش " ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت " در دانشگاه علوم پزشكي قزوين آغاز نمود و پس از اتمام اين دوره 4 ساله، موفق به اخذ بورد تخصصي ارتودنتیکس گردید. ایشان از سال 1395 به عنوان استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مشغول به فعاليت بوده و علاوه بر فعالیت های پژوهشی-آموزشی،در مطب شخصی خود در شهر اردبیل مشغول خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code