نقش استرس روی درمان ارتودنسی و روش های مقابله با آن
سپتامبر 21, 2021
دلیل کشیدن دندان عقل طی درمان ارتودنسی دندان
اکتبر 6, 2021

ارتودنسی یکی از روش هایی است که بیماران در همه سنین برای مرتب کردن دندان ‌ها و داشتن لبخندی زیبا از آن استفاده می کنند. هر چه سن بیمار بیشتر باشد، هنگام قرار گرفتن تحت درمان ارتودنسی باید بیشتر تحت مراقبت قرار بگیرد. برخی از شرایط در سنین بالای بیماران می تواند حرکت فک و دندان‌ ها را سرعت دهد و یا مانع حرکت سریع دندان ها به سمت موقعیت درست آن ها شود. متاسفانه فشار خون یکی از عواملی است که روی روند درمان ارتودنسی تاثیر زیادی دارد و بسیاری از بزرگسالان را نیز درگیر خود کرده است. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا در این ارتباط اطلاعاتی کسب کنید.

 فشار خون و درمان ارتودنسی

فشار خون و درمان ارتودنسی

فشار خون

به فشاری که خون به دیواره رگ ها وارد می کند، فشار خون گفته می شود. فشار خون یکی از علائم حیاتی انسان است و اندازه آن را با واحدهای فشار دیاستولی و فشار سیستولی بیان می ‌کنند. فشار خون یک انسان سالم در حالت عادی 100- ۱۴۰ بر ۶۰ – ۹۰ میلی متر جیوه گزارش می‌ شود. اگر به عنوان مثال فشار خون بالاتر از ۱۴۰ بر ۹۰ باشد، اصطلاحاً گفته می شود که بیمار مبتلا به فشار خون است؛ یعنی فشار خون بالایی دارد.

فشار خون بالا میتواند نوعی بیماری به شمار رفته و در نتیجه با علائم مختلفی نیز ممکن است همراه شود. معمولا فشار خون بالا به دو نوع تقسیم شده و نوع اول آن، از روی علائم خیلی قابل شناسایی نیست، اما در نوع دوم، فشار خون ممکن است خود به دلیل عارضه سایر بیماری ها باشد و رفع و درمان آنها بتواند در کنترل فشار خون فرد نیز تاثیر مستقیمی را ایفا نماید. بیماری  های مختلفی میتواند افزایش فشار خون را در پی داشته باشند که از جمله آنها میتوان به نارسایی کلیوی، مشکلات تیروئیدی، آپنه خواب و تومورها اشاره نمود.

 فشار خون و درمان ارتودنسی

فشار خون و درمان ارتودنسی

تاثیر فشارخون بر روی درمان ارتودنسی

همانطور که در ابتدای این مطلب نیز به آن اشاره شد، برخی از بیماری های جانبی مانند فشار خون می توانند روند درمان ارتودنسی را تسریع بخشیده یا آن را به تعویق بیندازند. به عنوان مثال داروهایی که بیماران مبتلا به فشارخون بالا برای کنترل بیماری خود استفاده می کنند، موجب کاهش ترشح بزاق دهان می شود. در نتیجه این امر محیط درون دهان این بیماران خشک شده، میزان اسیدی بودن آن کاهش می یابد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  علل از دست رفتن پیش از موعد دندان های شیری و مشکلات ناشی از آن

همین مسئله باعث می شود باکتری های بیشتری بتوانند در ناحیه دهان و دندان بیمار زندگی کنند و بنابراین احتمال پوسیدگی دندان ها افزایش پیدا می کند. همچنین فشار خون بالا لثه های بیماران را بزرگ می کند و به همین خاطر مراقبت از بهداشت دهان و دندان خصوصاً در بیماران مبتلا به فشارخون بالا بسیار حائز اهمیت است، زیرا در بیماران مبتلا به فشارخون بالا احتمال ابتلا به انواع عفونت های دهان و دندان افزایش می یابد.

از طرفی شماری از بیماران در طول مدت درمان ارتودنسی استرس زیادی را تحمل می کنند که این مسئله اصلاً  برای بیماران مبتلا به فشار خون خوب نیست و می تواند موجب گرفتگی عروق گردد. مشکلات دیگری که بیمار مبتلا به فشارخون را در طول مدت درمان ارتودنسی درگیر می کند، کشیدن دندان ها است. برخی از بیماران هنگام آغاز ارتودنسی باید یک یا چند عدد از دندان های خود را بکشند. کشیدن دندان در بیماران مبتلا به فشار خون نیازمند مراقبت های خاصی است.

بنابراین این بیماران حتماً باید با یک متخصص قلب و عروق صحبت کرده و به دندانپزشک خود نیز در خصوص فشار خون بالایشان اطلاع دهند، زیرا داروهای بی حسی در بیماران مبتلا به فشار خون نباید آدرنالین داشته باشد و باید از نوع سیتانست استفاده شود. به طور کلی چنانچه بیماری مبتلا به فشارخون باشد، قبل از قرار گرفتن تحت هر نوع درمان دندانپزشکی مانند عصب کشی، ارتودنسی و …  باید با متخصص قلب و عروق مشورت نماید.

 فشار خون و درمان ارتودنسی

فشار خون و درمان ارتودنسی

نحوه کنترل فشار خون و تاثیر آن در درمان ارتودنسی

کنترل فشار خون می ‌تواند روی روند درمان ارتودنسی تاثیر مثبت داشته باشد. به همین منظور به بیماران مبتلا به فشار خون توصیه می ‌شود در طول درمان ارتودنسی به صورت مرتب فشار خون خود را کنترل نمایند و تحت مراقبت یک پزشک متخصص قلب و عروق باشند. وزن خود را کنترل کنند و مراقبت های بهداشتی دهان و دندان را به صورت روزانه انجام دهند. همچنین توصیه می شود بیماران مبتلا به فشار خون مصرف نمک را به کمترین میزان ممکن برسانند و داروهایی که توسط متخصص ارتودنسی و متخصص قلب و عروق برای آن ها تجویز شده است را به موقع مصرف کنند. این بیماران باید استرس خود را کنترل نموده، مراقب سلامت دهان و دندان خود باشند و در صورت مشاهده التهاب در لثه ها فوراً به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  توربو بایت یا بایت بلاک در ارتودنسی چه کاربردی دارد؟

سخن نهایی

با توجه به مطالب گفته شده در صورتی که فشار خون بالا را بتوان کنترل کرد، بیمار می ‌تواند تحت مراقبت متخصص ارتودنسی و متخصص قلب و عروق درمان ارتودنسی را آغاز کند، اما فشار خون بالا و کنترل نشده برای سلامت بیمار خطرناک است و بهتر است تحت درمان ارتودنسی قرار نگیرد. چنانچه فردی با فشار خون کنترل شده برای درمان ارتودنسی اقدام نماید، باید نوع داروهایی که مصرف می کند و سوابق بیماری خود را به متخصص ارتودنسی بگوید تا هنگام درمان و تجویز داروهای مورد نیاز، این موارد در نظر گرفته شود. توجه داشته باشید افرادی که فشار خون بالا ندارند نیز ممکن است در طول مدت درمان ار تودنسی و به دلیل تحمل استرس ها و فشارهای روانی زیاد، به طور کوتاه مدت با افزایش فشار خون روبه‌رو شوند که پس از گذشت زمان و کاهش استرس این فشار به حالت طبیعی خود باز خواهد گشت.

0/5 (0 نظر)
0/5 (0 نظر)
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر پس از طی دوره راهنمايي،دبیرستان و پیش دانشگاهی در مدارس استعدادهای درخشان (تيزهوشان) با کسب رتبه ممتاز در کنکور سراسری سال 1382 وارد مقطع دکترای دندانپزشکی شد و در سال 1388 با کسب مدرک دکترای عمومی دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان فارغ التحصیل گردید. در ادامه در سال 1391 با قبولی در آزمون دستیاری دندانپزشکی، دوره تخصصی را در گرایش " ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت " در دانشگاه علوم پزشكي قزوين آغاز نمود و پس از اتمام اين دوره 4 ساله، موفق به اخذ بورد تخصصي ارتودنتیکس گردید. ایشان از سال 1395 به عنوان استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مشغول به فعاليت بوده و علاوه بر فعالیت های پژوهشی-آموزشی،در مطب شخصی خود در شهر اردبیل مشغول خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code