آیا می توان دندان ها را همزمان با استفاده از براکت های ارتودنسی سفید کرد؟
مارس 13, 2022
ارتودنسی چگونه می تواند به تنفس دهانی کمک کند؟
آوریل 11, 2022

دیپ بایت یک وضعیت عادی است که به نحوه قرار گیری دندان های جلوی فک بالا و فک پایین در ارتباط با یکدیگر مربوط می شود. اگر هنگام بسته شدن فک، دندان های جلوی فک بالا، بیش از حد روی دندان های جلوی فک پایین، پایین بیایند، این یک ناهماهنگی دندانی تلقی می شود.

اگر چند میلی متر یا بیشتر از دندان های جلوی فک پایین قابل مشاهده باشد طبیعی است، اما اگر دندان های فک بالای شما مقدار زیادی یا بیشتر از 4 میلی متر روی دندان های فک پایین شما همپوشانی داشته باشند، این وضعیت می تواند یک دیپ بایت تلقی شود.

شما باید به دنبال درمان برای دیپ بایت باشید، زیرا می تواند منجر به بروز مشکلات بزرگتر برای سلامت دهان و دندان های شما شود، مانند زخم روی سقف دهان و ساییدگی دندان ها.

درمان های مختلفی برای اصلاح دیپ بایت وجود دارد.

به خواندن این مقاله ادامه دهید تا بیشتر در مورد نحوه درمان دیپ بایت و عوارضی که در صورت عدم درمان می تواند ایجاد کند یاد بگیرید.

دیپ بایت چیست؟

دیپ بایت نوعی مال اکلوژن است. این یک اصطلاح دندانپزشکی برای عدم هماهنگی بین دندان های دو فک بالا و پایین ، شامل دندان های مولر عقب دهان است.

دیپ بایت ها زمانی رخ می دهند که وقتی فک خود را می بندید، دندان های جلوی فک بالا بیش از حد از دندان های جلوی فک پایین را پوشش دهند. اگر چند میلی متر یا کمتر از دندان های فک پایین قابل مشاهده باشد، به عنوان یک دیپ بایت تلقی می شود.

دیپ بایت

دیپ بایت

چه چیزی باعث بروز دیپ بایت می شود؟

دیپ بایت ممکن است به دلایل مختلف ایجاد شود، از جمله یک یا چند مورد از موارد زیر:

  • ژنتیک
  • از دست رفتن دندان ها
  • آسیب فک
  • کوچک بودن فک
  • بایت قوی در نتیجه دندان قروچه (فشردن و ساییدن دندان ها روی یکدیگر)
  • عدم وجود فضای کافی در دهان برای رشد و جای گیری دندان های دائمی.
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  آشنایی با اختلالات بایت

دیپ بایت می تواند برای هر کسی رخ دهد، از کودکان خردسال گرفته تا افراد بزرگسال.

دیپ بایت ها 15 تا 20 درصد از آمریکایی ها را تحت تأثیر قرار می دهند. انجمن ارتودنتیست های آمریکا ابراز می دارد که از هر 4 نفر که به دنبال درمان ارتودنسی هستند، یک نفر بزرگسال است.

دیپ بایت ها چگونه درمان می شوند؟

راه های متعددی برای درمان دیپ بایت وجود دارد. به احتمال زیاد برای گفتگو در مورد گزینه های درمان برای وضعیت خود با یک متخصص ارتودنتیست یا یک دندانپزشک مراجعه خواهید کرد.

هر مورد از دیپ بایت باید به صورت جداگانه مورد توجه قرار گیرد. شما ممکن است شرایط دیگری مربوط به دیپ بایت داشته باشید که در طول درمان نیز باید مورد توجه قرار گیرد. سن شما نیز ممکن است طرح درمان شما را تحت تأثیر قرار دهد.

در اینجا به بیان برخی از روش های مختلفی می پردازیم که ممکن است پزشک شما برای درمان دیپ بایت پیشنهاد دهد.

کشیدن دندان

پزشک شما ممکن است کشیدن دندان های خاصی را برای کمک به همراستا کردن بایت شما توصیه کند. این ممکن است شامل کشیدن دندان ها از عقب دهان باشد.

کودکانی که برای دیپ بایت تحت درمان قرار می گیرند ممکن است از دندان های شیری یا دائمی آنها برای کمک به همراستا شدن فک ها کشیده شود.

ابزارهای دندانپزشکی

ابزارهای دندانپزشکی زیادی وجود دارند که می توانند به اصلاح دیپ بایت کمک کنند.

  • بریس ها براکت های نصب شده روی دندان های شما هستند که توسط سیم های کمانی به یکدیگر متصل شده اند که پزشک شما در طول دوره درمان آنها را سفت تر می کند.
  • ریتینرها ابزارهای متحرک ساخته شده از سیم ها و پلاستیکی هستند که شما در صورت نیاز می توانید آن را خارج کنید، گرچه شما احتمالاً باید آنها را طی اکثر ساعات روز استفاده کنید.
  • تری های الاینر تری های شفافی هستند که به مرور زمان دندان های شما را همراستا می کنند. آنها جایگزینی برای بریس ها هستند.
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  نگاهی به ایمپلنت های دندانی اندوستیل

برخی از ابزارهای دندانپزشکی پیش ساخته هستند، و برخی دیگر به صورت سفارشی ساخته شده اند تا مناسب دهان شما باشند.

یکی از مطالعات سال 2019 اعلام کرده است که ابزارهای پیش ساخته ممکن است برای کاهش اوربایت عمل کنند، اما آنها کمتر از ابزارهای سفارشی مؤثر هستند و استفاده از آنها چندان معمول نیست.

ممکن است لازم باشد به مدت چند ماه یا چند سال از یک ابزار دندانپزشکی استفاده کنید تا دیپ بایت و سایر شرایط ارتودنسی اصلاح شوند.

ترمیم دندان ها

پزشک شما ممکن است مشخص کند که ترمیم دندان های عقب شما دیپ بایت را بهبود خواهد داد. این ممکن است شامل اضافه کردن ایمپلنت ها یا ترمیم دندان های فرسوده با باندینگ برای بهبود هماهنگی دندان ها باشد.

پزشک شما ممکن است روش های اضافی را نیز برای پرداختن به دیپ بایت توصیه کند.

جراحي

اگر دیپ بایت شما منشاء استخوانی داشته باشد، پزشک ممکن است جراحی فک را برای اصلاح آن توصیه کند. جراحی ممکن است برای نوجوانان بزرگتر یا افراد بزرگسالی مناسب تر باشد که دیگر در حال رشد نیستند.

کل درمان شما ممکن است شامل استفاده از بریس ها یا یک ابزار دندانپزشکی دیگر قبل و بعد از فرایند جراحی باشد. جراحی ممکن است شامل بستری شدن در بیمارستان، بیهوشی کامل و چند هفته بهبود باشد.

دیپ بایت

دیپ بایت

عوارض ناشی از دیپ بایت در صورت عدم درمان آن

اصلاح دیپ بایت به شما کمک خواهد کرد که از عوارض ناشی از این بیماری اجتناب نمایید. بسیاری از افراد به دلایل زیبایی به دنبال اصلاح دیپ بایت هستند، اما دلایل دیگری برای درمان آن وجود دارد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  فنر فورسز در ارتودنسی | از روش نصب تا مدت استفاده از آن

عوارض ناشی از دیپ بایت عبارتند از:

  • ساییدگی دندان های فک پایین که ساختار دندان ها را به خطر می اندازد و نیاز به مداخلات دندانپزشکی دارد.
  • زخم ها یا آفت هایی که روی سقف دهان بروز پیدا می کنند.
  • دندان های کج یا لب پر شده که نمی توانند اصلاح شوند، تا زمانی که دیپ بایت درمان شود.
  • پیشرفت اختلال مفصل فکی گیجگاهی.
  • بروز مشکلات هنگام خوردن یا نوشیدن.
  • بیماری لثه

درمان یک دیپ بایت به پرهیز از این عوارض کمک خواهد کرد و همچنین هر گونه نگرانی مربوط به زیبایی که ممکن است با این بیماری همراه باشند را از بین خواهد برد.

توقف درمان و یا عدم پیگیری تمام جنبه های طرح درمان، مانند قطع استفاده از یک ابزار دهانی قبل از مقدار زمانی که پزشک شما تعیین کرده است، می تواند موجب بدتر شدن شرایط شود.

در نتیجه، ممکن است بعداً درمان تهاجمی و پر هزینه بیشتری نیاز داشته باشد.

دیپ بایت

دیپ بایت

سخن پایانی

دیپ بایت یک مشکل شایع است. شما ممکن است متوجه علائم دیپ بایت شوید و بخواهید آن را به دلایل زیبایی اصلاح کنید.

دلایل زیادی فراتر از ظاهر، برای اصلاح دیپ بایت وجود دارد. درمان زود هنگام دیپ بایت شما می تواند از بروز مشکلات جدی تر سلامت دهان و دندان جلوگیری کند.

یک دندانپزشک می تواند به تعیین یک طرح درمان برای اصلاح دیپ بایت کمک کند که ممکن است شامل کشیدن دندان، ابزارها، یا سایر اقدامات دندانپزشکی باشد.

0/5 (0 نظر)
0/5 (0 نظر)
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر پس از طی دوره راهنمايي،دبیرستان و پیش دانشگاهی در مدارس استعدادهای درخشان (تيزهوشان) با کسب رتبه ممتاز در کنکور سراسری سال 1382 وارد مقطع دکترای دندانپزشکی شد و در سال 1388 با کسب مدرک دکترای عمومی دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان فارغ التحصیل گردید. در ادامه در سال 1391 با قبولی در آزمون دستیاری دندانپزشکی، دوره تخصصی را در گرایش " ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت " در دانشگاه علوم پزشكي قزوين آغاز نمود و پس از اتمام اين دوره 4 ساله، موفق به اخذ بورد تخصصي ارتودنتیکس گردید. ایشان از سال 1395 به عنوان استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مشغول به فعاليت بوده و علاوه بر فعالیت های پژوهشی-آموزشی،در مطب شخصی خود در شهر اردبیل مشغول خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code