آیا بریس ها می توانند باعث زیباتر شدن چهره شوند؟
مارس 16, 2025
خطرات پنهان عدم درمان دندان های کج برای سلامتی
آوریل 1, 2025

بنابراین، آیا می توان با یک روکش، دندانی که تحت درمان ریشه قرار گرفته است یا ایمپلنت دندانی بریس دریافت کرد؟ پاسخ مثبت است! دریافت بریس ها با روکش یا سایر ایمپلنت های ارتودنسی کاملاً بی خطر است.

بریس های دندانی به اصلاح مشکلات دندانی مانند دندان های کج یا نامرتب کمک می کنند. آندربایت و اوربایت نیز از دلایل شایع استفاده از بریس ها هستند. بریس ها ابزارهای دندانپزشکی سفارشی شده ای هستند که به صاف و تراز کردن دندان های شما کمک می کنند و به شما یک بایت طبیعی می دهند.

زمان ایده آل برای دریافت براکت ها در دوران نوجوانی است، که اکثر افراد آنها را در نظر می گیرند، زیرا فک ها انعطاف پذیرتر هستند و به تنظیم مجدد پاسخ می دهند. اما افراد بزرگسال نیز می توانند آنها را دریافت کنند. ممکن است به این فکر کنید که آیا بریس ها با سایر درمان های دندانپزشکی که در طول سال ها روی هم انباشته اید مطابقت دارند یا خیر.

روکش ها / بریج ها

روکش های دندانی کلاهک هایی هستند که در بالای دندان قرار می گیرند. روکش به عنوان محافظ برای دندان ترک خورده، لب پر شده یا شکسته عمل می کند و شکل آن را احیاء می کند. زمانی از روکش ها استفاده می شود که پر کردن به تنهایی مشکل را حل نمی کند.

روکش های دندانی را می توان از مواد مختلفی از جمله پرسلن و سرامیک ساخت. آنها به طور کلی به مراقبت خاصی نیاز ندارند و می توان آنها را با بهداشت خوب دهان و دندان مدیریت کرد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  آپنه خواب چیست

بریج ها نوع دیگری از ابزارهای دندانپزشکی هستند که به پر کردن شکاف ایجاد شده در نتیجه از دست رفتن یک یا چند دندان کمک می کنند. یک یا چند دندان مصنوعی با روکش ها ادغام می شوند تا از هر دو طرف حمایت ایجاد کنند. یک بریج به صورت یک واحد حرکت می کند.

ونیرها

ونیرها یا لمینت های دندانی، پوشش های بسیار ظریفی هستند که سطح بیرونی دندان ها را می پوشانند. اینها پوسته های سفارشی هستند که با رنگ دندان شما مطابقت دارند. آنها به دندان های شما می چسبند و رنگ، شکل و اندازه آنها را تغییر می دهند.

ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت های دندانی به صورت سفارشی ساخته می شوند، ساختارهای دندان – مانند با پیچ هایی که جراح دندانپزشک آنها را درون استخوان فک بیمار قرار می دهد. پیچ در قسمت پایین، دندان مصنوعی را محکم می کند. در صورت از دست دادن دندان، ممکن است به ایمپلنت نیاز باشد.

بریس ها چگونه با لمینیت ها، روکش ها یا ایمپلنت ها کار می کنند؟

اگرچه بهتر است بریس ها را قبل از روکش ها، لمینیت ها یا ایمپلنت های دندانی اعمال کنید، اما حتی اگر قبلاً آنها را داشته باشید، می توانید آنها را نصب کنید. افراد بزرگسال و جوانان به طور یکسان با روکش و سایر درمان های دندانی می توانند بریس داشته باشند.

یک چسب منحصر به فرد برای اعمال براکت ها استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود که روکش یا لمینیت آسیب نبیند.

بریس ها چگونه با لمینیت ها، روکش ها یا ایمپلنت ها کار می کنند؟

بریس ها چگونه با لمینیت ها، روکش ها یا ایمپلنت ها کار می کنند؟

در لمینیت ها، براکت ها ممکن است به پشت دندان ها متصل شوند. چسباندن براکت ها به طور مستقیم روی لمینیت ها ممکن است ایده خوبی نباشد زیرا ممکن است به اندازه مینای طبیعی دندان های شما مقاوم نباشند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  تاثیر وراثت و ژنتیک در مشکلات ارتودنسی

در مورد ایمپلنت های دندانی، اگر دندان هایی که به تراز شدن نیاز دارند در مجاورت ایمپلنت های دندانی نباشند، می توانید از بریس ها استفاده کنید.

در برخی موارد می توان از ایمپلنت های دندانی به عنوان تکیه گاه برای کمک به حمایت از دندان های مجاور استفاده کرد. در موارد نادر، ممکن است پس از درمان با بریس ها، ایمپلنت برداشته و جای آن عوض شود.

آیا روکش، لمینیت یا ایمپلنت من با بریس ها آسیب می بیند؟

به طور کلی، تا زمانی که شرایط زیر وجود داشته باشند، درمان ارتودنسی هیچ تأثیری روی ترمیم دندانی موجود ندارد:

  • ترمیم ایمن، دست نخورده و سالم است.
  • متخصص ارتودنسی شما تخصص و تجربه لازم را برای نظارت بر درمان شما دارد.

اگر قبلاً کار دندانپزشکی انجام داده باشید، درمان شما ممکن است کمی متفاوت پیشرفت کند. ارتودنتیست شما ممکن است پیشرفت شما را با دقت بیشتری زیر نظر داشته باشد تا از آسیب رساندن به روکش، لمینیت یا پرشدگی دندان جلوگیری کند.

آنها همچنین ممکن است یک رویکرد غیر تهاجمی اتخاذ کنند، به این معنی که همتراز کردن دندان ها ممکن است کندتر پیشرفت کند. همچنین در اعمال و برداشتن براکت ها دقت بیشتری لازم است.

به عنوان جایگزینی برای براکت های فلزی، می توان از یک الاینرهای پلاستیکی شفاف استفاده کرد. این الاینرهای شفاف روشی نوآورانه برای صاف کردن دندان های شما هستند. تری های الاینر قابل جابجایی هستند و از این رو اصلاً به چسب نیاز ندارد. با روکش ها و بریج ها سازگار هستند.

سایر شرایط که از قبل موجود هستند

همچنین مهم است که قبل از شروع هر گونه درمان ارتودنسی، مشکلات دندانی قبلی مانند پوسیدگی یا مشکلات لثه را برطرف کنید. درمان های ارتودنسی گاهی اوقات می توانند این مشکلات را تشدید کنند. همچنین می تواند دوره درمان شما را نیز مختل کند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  چرا لثه های من با بریس ها متورم می شوند؟

پرکردگی یا درمان ریشه با بریس ها چگونه کار می کند؟

پرکردن دندان و درمان ریشه این روزها بسیار شایع هستند. افرادی که پرکننده دارند به دنبال سایر درمان های ارتودنسی مانند بریس ها هستند.

بعد از روکش چه مدت برای گرفتن بریس ها صبر کنم؟

زمان انتظار مشخصی بین دریافت روکش و درمان ارتودنسی وجود ندارد. قبل از اینکه بریس ها را ادامه دهید، مطمئن شوید که بعد از قرار دادن روکش هیچ حساسیتی ندارید.

اینها را در ذهن داشته باشید

برای اطمینان از اینکه درمان شما تا حد امکان روان پیش می رود:

  • گزینه های خود را ارزیابی کنید: خواندن در مورد مزایا و معایب بریس های فلزی سنتی و الاینرهای شفاف و تحقیق می تواند در تصمیم گیری ایده آل به شما کمک کند.
  • بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید: حفظ مراقبت از دهان و دندان ضروری است. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم برای جلوگیری از تجمع پلاک و پوسیدگی بیشتر ضروری است. همچنین تضمین می کند که درمان ارتودنسی شما مؤثرتر است.
  • با متخصص ارتودنسی خود صحبت کنید: تنها راه برای تعیین اینکه آیا درمان ارتودنسی برای شما مناسب است یا خیر این است که با یک متخصص ارتودنسی خبره مشورت کنید.

امروزه متخصصان متعددی هستند که تجربه و تخصص لازم برای ارزیابی جامع وضعیت شما و شناسایی بهترین گزینه های درمانی ممکن را دارند. اگر در مورد گزینه های خود شک دارید از پرسیدن سؤال دریغ نکنید! ارتودنتیست مناسب طرح درمان شما را بر اساس نیازها و ترجیحات شما تنظیم می کند.

0/5 (0 نظر)
0/5 (0 نظر)
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر پس از طی دوره راهنمايي،دبیرستان و پیش دانشگاهی در مدارس استعدادهای درخشان (تيزهوشان) با کسب رتبه ممتاز در کنکور سراسری سال 1382 وارد مقطع دکترای دندانپزشکی شد و در سال 1388 با کسب مدرک دکترای عمومی دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان فارغ التحصیل گردید. در ادامه در سال 1391 با قبولی در آزمون دستیاری دندانپزشکی، دوره تخصصی را در گرایش " ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت " در دانشگاه علوم پزشكي قزوين آغاز نمود و پس از اتمام اين دوره 4 ساله، موفق به اخذ بورد تخصصي ارتودنتیکس گردید. ایشان از سال 1395 به عنوان استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مشغول به فعاليت بوده و علاوه بر فعالیت های پژوهشی-آموزشی،در مطب شخصی خود در شهر اردبیل مشغول خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code