مقایسه واترپیک و نخ دندان
اکتبر 6, 2024
کنترل حرکات ناخواسته دندان با تکیه گاه ارتودنسی
اکتبر 23, 2024

برخلاف تصور، درمان مشکلات مال اکلوژن دندان در زمانی که کودکان هنوز در حال رشد هستند می تواند از بروز مشکلات در بزرگسالی نیز جلوگیری کند. برای این منظور، دندانپزشکان ارتودنسی مداخله گر یا فانکشنال را توصیه می کنند که گرچه با ارتودنسی پیشگیرانه متفاوت است، اما با جلوگیری از مشکلات عملکردی و زیبایی، فوایدی برای سلامت دندان ها نیز دارد.

ارتودنسی مداخله گر چیست؟

این نوع ارتودنسی کودکان با هدف اصلاح زود هنگام مال اکلوژن انجام می شود تا رشد جمجمه و صورت کودک تغییر جهت دهد. به عبارت دیگر، عملکرد اصلی ارتودنسی مداخله گر، کنترل و متعادل کردن موقعیت و همچنین اندازه استخوان فک بالا است.

در این مرحله، در سطح دندانی، ما در دوره ای به نام “دوره واسط دندانی” هستیم که در آن هم دندان های شیری و هم دندان های دائمی وجود دارند. با ارتودنسی مداخله گر، نه دندان ها بلکه رشد استخوان را درمان خواهیم کرد.

شاید برایتان جالب باشد که ارتودنسی مداخله گر چگونه اوربایت را اصلاح می کند.

کودکان از چه سنی بریس ها را دریافت می کنند؟

ارتودنسی مداخله گر برای کودکان 6 تا 12 ساله برای هدایت رشد صحیح استخوان های فک بالا توصیه می شود. همانطور که در بالا اشاره شد، هدف از ارتودنسی اصلاح مشکلات مربوط به وضعیت دندانی و استخوان قبل از دوران بزرگسالی است. به همین دلیل است که معاینات منظم توسط دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی اطفال برای سلامت و رشد دندانی کودکان بسیار مهم است.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  بهترین سن برای درمان ارتودنسی چه زمانی است؟

در واقع، این نوع ارتودنسی همچنین امکان به حداقل رساندن درمان های بعدی را نه تنها در طول دوران کودکی، بلکه در طول دوران بزرگسالی نیز فراهم می کند، زمانی که این دوران عوامل عملکردی، اما بویژه زیبایی بسیار مهم هستند. به طور خلاصه، ارتودنسی مداخله گر درمانی است که می تواند مشکلات آینده را پیش بینی کند.

کودکان از چه سنی بریس ها را دریافت می کنند؟

کودکان از چه سنی بریس ها را دریافت می کنند؟

حل مشکلات دندانی با ارتودنسی مداخله گر در کودکان

رایج ترین اصلاحاتی که در سنین پایین انجام می شود عبارتند از:

  • وسیع کردن استخوان های فک بالا در قوس های دندانی بیش از حد فشرده.
  • تحریک رشد فک پایین یا برعکس، تأخیر آن.
  • ایجاد فضایی برای گنجاندن تمام دندان های دائمی در هنگام رویش، تا به این ترتیب بتوان از فشردگی دندان ها جلوگیری کرد.
  • مال اکلوژن های شدیدی که در مرحله بزرگسالی فقط با جراحی قابل حل هستند.
  • از سوی دیگر، بر حذف عادات مضر (تانگ تراست، مکیدن انگشت شست و ….) که می توانند شکل استخوان را تغییر دهند و پوزیشن های نامناسب دندانی ایجاد کنند، تمرکز می شود.

بدیهی است که تمام این مشکلات توسط یک متخصص دندانپزشکی کودکان تشخیص داده می شوند که باید در معاینات منظم در سنین پایین تشخیص داده شود که آیا ناهنجاری وجود دارد یا خیر. به همین دلیل است که در عمل ما توصیه می کنیم که اولین مراجعه به دندانپزشک باید از سن 6 سالگی (یا زودتر) انجام شود.

درمان ارتودنسی مداخله گر

در درمان ارتودنسی مداخله گر، ابزارها می توانند ثابت یا متحرک باشند و این متخصص ارتودنسی است که با توجه به نوع مشکل بیمار و همچنین سن و روتین های او تصمیم می گیرد که کدام نوع مناسب تر است.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  ارتودنسی چه کمکی به درمان گاز گرفتن داخل گونه می کند؟

پس از این درمان، در بیماران کودک از 12 سالگی ممکن است به انجام ارتودنسی اصلاحی برای دستیابی به تراز صحیح دندان ها نیاز باشد، زمانی که به طور پیش بینی شده، تمام دندان های دائمی قبلاً روییده اند، در نتیجه اکلوژن دهان بهبود می یابد.

در هر صورت، درمان همیشه کوتاه تر از زمانی است که ما هرگز هیچ نوع درمانی انجام نداده ایم و علاوه بر این، قبلاً تمام مشکلات استخوانی بیمار را حل کرده ایم و فقط اصلاح تراز و اکلوژن لازم هستند.

در این مورد، بسته به نیازهای زیبایی هر بیمار، می توان با انواع مختلف براکت ها یا با الاینرهای شفاف اینویزیلاین (که برای نوجوانان و کودکان نیز موجود هستند) درمان را انتخاب کرد.

درمان ارتودنسی مداخله گر

درمان ارتودنسی مداخله گر

ارتودنسی پیشگیرانه و مداخله گر: تفاوت های اصلی

هر دو ارتودنسی پیشگیرانه و ارتودنسی مداخله گر درمان های بسیار متداولی برای بیمارانی هستند که در سنین پایین ارتودنسی انجام می دهند. به همین دلیل است که امروز در این مقاله برای صحبت در مورد تفاوت های اصلی آنها استفاده می کنیم.

ارتودنسی پیشگیرانه

ارتودنسی پیشگیرانه نوعی ارتودنسی است که هدف آن انجام یک سری اقدامات برای حفظ یکپارچگی اکلوژن است. این بخشی از ارتودنسی است که قبل از ظهور انحرافات عمل می کند، زمانی که تشخیص نشان می دهد که این انحرافات در حال رخ دادن هستند. در این نوع ارتودنسی، فضا نگهدارنده هایی را پیدا خواهیم کرد که در مواقعی استفاده می شوند که دندان های شیری (یا حتی دندان های دائمی) زودتر از موعد از دست می روند و نمی خواهیم فضا از بین برود. دندان های اضافی یا انکیلوز شده (به طور دائم جوش خورده به استخوان) نیز ممکن است کشیده شوند.

ارتودنسی پیشگیرانه

ارتودنسی پیشگیرانه

ارتودنسی مداخله گر

در ارتودنسی مداخله گر هدف اصلی اصلاح زود هنگام مال اکلوژن با تغییر جهت رشد جمجمه صورت است. این نوع ارتودنسی شامل اصلاح ناهماهنگی های استخوانی قدامی، عرضی و عمودی است (مثلاً زمانی که فک پایین نسبت به فک بالا بیشتر جلو آمده است یا زمانی که فک بالا باریک تر از فک پایین است).

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  سپراتور یا فضا دهنده در ارتودنسی چه کاربردی دارد؟

بنابراین، در میان اقداماتی که برای رشد صحیح فک برنامه ریزی شده اند، می توان فک ها را باز کرد و رشد فک پایین را تحریک و یا کند کرد و اصلاح مشکلات منحصراً دندانی را برای زمانی باقی گذاشت که دندان های دائمی روییده اند. متخصص ارتودنسی می تواند رشد فک بالا و فک پایین را در زمانی که کودک در حال رشد است تحت تأثیر قرار دهد یا هدایت کند، پس از توقف رشد، دیگر امکان پذیر نیست.

همچنین بر حذف عادات مضر (تانگ تراست و مکیدن انگشت شست و …) که می توانند شکل استخوان را تغییر دهند و پوزیشن های نامناسب دندانی ایجاد کنند، متمرکز می شود. در ارتودنسی مداخله گر، ابزارها می توانند ثابت یا متحرک باشند و این متخصص ارتودنسی است که با توجه به مال اکلوژن، سن و روتین بیمار تصمیم می گیرد که کدام نوع ابزار مناسب ترین است.

0/5 (0 نظر)
0/5 (0 نظر)
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر پس از طی دوره راهنمايي،دبیرستان و پیش دانشگاهی در مدارس استعدادهای درخشان (تيزهوشان) با کسب رتبه ممتاز در کنکور سراسری سال 1382 وارد مقطع دکترای دندانپزشکی شد و در سال 1388 با کسب مدرک دکترای عمومی دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان فارغ التحصیل گردید. در ادامه در سال 1391 با قبولی در آزمون دستیاری دندانپزشکی، دوره تخصصی را در گرایش " ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت " در دانشگاه علوم پزشكي قزوين آغاز نمود و پس از اتمام اين دوره 4 ساله، موفق به اخذ بورد تخصصي ارتودنتیکس گردید. ایشان از سال 1395 به عنوان استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مشغول به فعاليت بوده و علاوه بر فعالیت های پژوهشی-آموزشی،در مطب شخصی خود در شهر اردبیل مشغول خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code