بهترین زمان برای برداشتن براکت ارتودنسی چه زمانی است؟
سپتامبر 1, 2020
تاثیر استفاده از هدگیر ارتودنسی
اکتبر 11, 2020

اگر برای صاف و منظم کردن دندان ها، تصحیح اختلالات بایت و یا اصلاح مشکلات دیگر دندان ها از براکت ها باید استفاده نمایید، ممکن است متخصص ارتودنسی شما بندهای ارتودنسی را به دور دندان های پشت (آسیاب) شما قرار دهد.

البته همه افرادی که باید از براکت ها استفاده کنند نیازی به بندهای ارتودنسی ندارند. بند ارتودنسی به گونه ای طراحی شده اند که سیم ها را، که از طرفی به براکت ها وصل هستند، به دور سطح دندان های آسیاب به منظور دریافت حمایت بیشتر وصل می کنند. تنظیم این سیم ها باعث تغییر مکان دندان های شما می شود.

از طرف دیگر، بند ارتودنسی می توانند قسمتی از دستگاه ارتودنسی مانند وسیع کننده فک بالایی باشند. این وسیله با گسترش قوس فک بالایی کودک به اصلاح و پیشگیری از ازدحام دندان ها کمک می کند.

در ادامه دلایل نیاز افراد به بند ارتودنسی و همچنین نکاتی درباره چگونگی راحت تر نمودن استفاده از این بندها را بررسی می کنیم.

بندهای ارتودنسی

بندهای ارتودنسی

تعریف بند ارتودنسی

بند ارتودنسی، حلقه های کوچکی هستند که به دور دندان های عقب یا آسیاب شما می پیچند. آنها توسط متخصص ارتودنسی در زمان قرار دادن یک سری کامل از براکت ها بر روی دندان ها قرار می گیرند.

بندها اغلب از فلز یا استیل ضدزنگ ساخته می شوند. همین امر موجب افزایش دوام و ماندگاری آنها می شود و همچنین از نظر درمانی به راحتی می توانند دندان ها را اصلاح کنند. ارتودنتیست ها همچنین می توانند بخش های دیگری از براکت ها که آن نیز از استیل یا فلز ساخته شده را به بندهای ارتودنسی متصل کنند.

در حالی که اغلب اینگونه تصور می شود که همراه با براکت ها باید حتما از بندهای ارتودنسی نیز استفاده شود، اما حقیقت امر این است که تنها برخی افراد به این بندها برای درمان احتیاج دارند. متخصص ارتودنسی ، در صورتی که میان دندان های شما شکاف قابل توجهی وجود داشته باشد برای بستن این شکاف، یا در صورت نیاز به اصلاح اختلالات بایت به وسیله صاف کردن دندان ها، می تواند بندهای ارتودنسی را تجویز کند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  اقدامات روزانه برای مراقبت از براکت ارتودنسی

به علاوه در شرایطی که براکت های موجود بر روی دندان های عقبی ممکن است هنگام جویدن به راحتی بشکنند، در این شرایط بندهای ارتودنسی انتخاب بهتری هستند.

ارتودنتیست ها از آنجایی که این بندها می توانند تا حدودی به زیر لثه ها نفوذ کنند به کودکانی که دندان هایشان کاملاً رشد نکرده است، استفاده از این بندهای ارتودنسی را توصیه می کنند.

همچنین در صورتی که نیاز به استفاده از محافظ سر برای اصلاح رشد فک و پر کردن فضای خالی نسبتا زیاد داشته باشید، ممکن است به بندهای ارتودنسی نیز احتیاج پیدا کنید.

بندهای ارتودنسی

بندهای ارتودنسی

آیا بندهای ارتودنسی ایجاد درد می کنند؟

ارتودنتیست شما پیش از قرار دادن بندهای مولر، جداکننده های الاستیک یا فاصله دهنده ها را در میان دندان ها قرار می دهد.

شما برای چند ساعت تا چند روز از این جداکننده ها استفاده می کنید تا کمی میان دندان های شما فاصله ایجاد شود. این کار باعث فراهم آمدن فضایی برای هر یک از بندها می گردد.

هنگامی که شروع به استفاده از جداکننده ها می کنید، ممکن است دندان های شما کمی حساس شوند. این حساسیت به دلیل این است که جدا کننده ها در حال حرکت دادن دندان های شما هستند.

زمانی که جداکننده ها کار خود را انجام دادند و دندان های شما برای ادامه کار آماده شدند، ارتودنتیست شما هر یک بندهای ارتودنسی را در اطراف دندان های آسیاب قرار می دهد و بند ها را با عامل پیوند دهنده (چسب) محفوظ می کند.

وجود یک بند ارتودنسی در اطراف دندان آسیاب شما معمولاً ایجاد درد نمی کند و اغلب ناراحتی وجود ندارد زیرا که جداکننده ها فضایی میان دندان های شما ایجاد کرده اند. با این وجود، بعضی از افراد در حین این روند کمی فشار یا حساسیت را تجربه می کنند.

همچنین، ممکن است پس از قرارگیری بندهای ارتودنسی تا چند ساعت در اطراف دندان ها یا لثه های خود احساس درد کنید. اما نگران نباشید این ناراحتی موقتی است و با گذشت زمان فروکش خواهد کرد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  تیروئید و ارتودنسی

هنگامی که براکت ها در دهان شما قرار می گیرند، باید قرارهای ملاقات با متخصص ارتودنسی خود را به طور مرتب پیگیری کنید. در صورتی که احساس کردید که بندها سست شده اند، حتماً ارتودنتیست خود را در جریان قرار دهید.

در قرار ملاقات خود با ارتودنتیست، وی بندها یا سیم های براکت را سفت می نماید و ممکن است به طور موقت احساس درد کنید.

بندهای ارتودنسی

بندهای ارتودنسی

بهترین راه برای تسکین درد ناشی از بندهای ارتودنسی چیست؟

اگر پس از قرار دادن بندهای ارتودنسی، احساس ناراحتی یا درد کردید، راهکارهایی برای کاهش این درد وجود دارد:

  • از خوردن غذاهای سفت و سخت بپرهیزید. در روزهای پس از قرارگیری بندهای ارتودنسی، از خوردن غذاهای سخت و سفت مانند پاپ کورن، آبنبات و بستنی اجتناب کنید. شما باید برای جلوگیری از شکستن براکت ها، از خوردن این موارد حتما خودداری نمایید. سعی کنید از غذاهای نرم مانند نان، پوره سیب زمینی، ژله ها و جو دوسر تغذیه کنید.
  • در صورت لزوم از داروهای تسکین دهنده درد استفاده کنید. تسکین دهنده های بدون نیاز به نسخه که با نام داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی (NSAIDs) معروف هستند، مانند ایبوپروفن (Advil) می توانند به کاهش درد کمک کند. این دارو را بر طبق دستورالعمل روی بسته مصرف نمایید.
  • از داروهای موضعی دهانی استفاده کنید. شما همچنین می توانید یک تسکین دهنده موضعی دهانی را مستقیماً بر روی لثه ها و دندان ها قرار دهید. دستورالعمل روی بسته بندی دارو را دنبال کنید.
  • از مسواکی با برس نرم یا فوق نرم استفاده نمایید تا روی لثه های حساس ایجاد ناراحتی نکند.
  • از موم ارتودنسی نرم بر روی بندهای دندانی استفاده کنید تا ناراحتی ناشی از ساییده شدن بند بر روی لثه را برطرف کنید. این مورد در صورتی که درد و ناراحتی ناشی از بریدگی و ساییدگی لثه ها و لپ های داخلی شما باشد، بهترین انتخاب است.

مزایای استفاده از بندهای ارتودنسی چیست؟

گاهی ارتودنتیست ها از براکت ها برای حمایت و ایجاد تکیه گاهی برای نگه داشتن سیم ها در محل خود استفاده می کنند. طراحی براکت ها به گونه ای است که منجر به آسان تر شدن مسواک زدن و نخ دندان کشیدن میان دندان های عقبی شما و در نتیجه بهداشتی بهتر دندان می شود.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  ارتودنسی متحرک | پیش از درمان ارتودنسی این نکات را باید بدانید !

با این وجود، ارتودنتیست ها معمولا استفاده از بندهای مولر را ترجیح می دهند زیرا آنها محکم تر هستند و احتمال سست شدن آنها با مرور زمان کمتر است.

جنبه مثبت دیگر استفاده از بندهای ارتودنسی این است که امکان پیوند بخش های اضافی به این بندها توسط ارتودنتیست، مانند وسایلی که موجب گسترش یا حرکت فک های بالایی یا پایینی می شوند، وجود دارد.

بندهای ارتودنسی

بندهای ارتودنسی

مشکلات استفاده از بندهای ارتودنسی چیست؟

یکی از مشکلات استفاده از بندهای ارتودنسی، افزایش خطر پوسیدگی دندان ها می باشد. یک بند ارتودنسی به دور دندان آسیاب میپیچد و دندان را کاملا محاصره می کند، در نتیجه مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن آن دشوار می شود. در این شرایط در صورتی که بین دندان و بند ذرات مواد غذایی به دام بیافتد، شرایط ایجاد پوسیدگی ممکن می شود.

اغلب متخصصان ارتودنسی برای پیشگیری از بروز این مشکل از چسب های حاوی فلوراید استفاده می کنند تا خطر ایجاد حفره ها را کاهش دهند.

افزایش دفعات مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند

بندهای ارتودنسی بخشی از درمان های ارتودنسی هستند که براکت ها حتما در این درمان درگیر می باشند، اما در همه درمان های ارتودنسی ضروری نیستند.

متخصص ارتودنسی شما ممکن است برای بستن شکاف قابل توجه موجود در میان دندان ها یا ترمیم اختلالات بایت، با صاف و منظم کردن دندان هایتان بندهای ارتودنسی را تجویز کند.

در حالی که بندهای ارتودنسی برای صاف کردن دندان ها بسیار مثمر ثمر هستند اما این بندها خطر پوسیدگی دندان را به دلیل دشوار ساختن مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن افزایش می دهند.

اگر شما هرگونه درد، ناراحتی یا حساسیتی را بعد از دریافت بندهای ارتودنسی تجربه کردید که طی گذشت چند روز بهبود نیافت، حتما با متخصص ارتودنتیست خود تماس برقرار کنید.

0/5 (0 نظر)
0/5 (0 نظر)
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر پس از طی دوره راهنمايي،دبیرستان و پیش دانشگاهی در مدارس استعدادهای درخشان (تيزهوشان) با کسب رتبه ممتاز در کنکور سراسری سال 1382 وارد مقطع دکترای دندانپزشکی شد و در سال 1388 با کسب مدرک دکترای عمومی دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان فارغ التحصیل گردید. در ادامه در سال 1391 با قبولی در آزمون دستیاری دندانپزشکی، دوره تخصصی را در گرایش " ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت " در دانشگاه علوم پزشكي قزوين آغاز نمود و پس از اتمام اين دوره 4 ساله، موفق به اخذ بورد تخصصي ارتودنتیکس گردید. ایشان از سال 1395 به عنوان استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مشغول به فعاليت بوده و علاوه بر فعالیت های پژوهشی-آموزشی،در مطب شخصی خود در شهر اردبیل مشغول خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code