معرفی ارتودنسی کاموفلاژ و کاربردهای آن
نوامبر 21, 2021
ارتودنسی چه تاثیری بر بیماری قلبی دارد؟
دسامبر 6, 2021

معمولاً این فرآیند برای تمام افراد رخ نمی دهد و فقط افرادی را شامل می شود که در زمان درمان ارتودنسی خود، دوره درمان را به طور کامل سپری نکرده اند. برخی از افراد به دلیل دردهایی که از فشار براکت ها به دندان هایشان منتقل می شد تصمیم گرفتند روند درمان را قطع کنند. در برخی مواقع نیز فرد روند درمان ارتودنسی را به طور کامل گذرانده است اما باز هم به دنبال آن توسط فرآیند بازگشت درمان ارتودنسی به مشکل برخواهد خورد. مهم ترین دلیل این امر تمایل شدید دندان ها به جابه جایی و حرکت به سمت جایگاه قبلی شان است. با ما همراه باشید تا در ادامه نکات مهمی درباره بازگشت درمان ارتودنسی (برگشت درمان ارتودنسی) خدمتتان عرض کنیم.

بازگشت ارتودنسی

بازگشت ارتودنسی

فرآیند بازگشت درمان ارتودنسی چیست و چگونه صورت می گیرد؟

اگر دستگاه و براکت های ارتودنسی را از روی دندان های خود زودتر از موعد حذف کنید سبب ایجاد اختلالات شدیدی در بین دندان ها خواهید شد. این اختلالات می تواند شامل تغییر مسیر حرکت دندان ها به سمت و سویی خارج از حالت نرمال می باشد. علاوه بر این موارد دیگری نیز وجود دارند که سبب بازگشت درمان ارتودنسی خواهند شد. در ادامه آن ها را برایتان ذکر خواهیم کرد. اگر می خواهید ظاهر دندان های خود را توسط روش های درمان ارتودنسی بهبود ببخشید باید بدانید که مدت زمان یک الی دو سال طول خواهد کشید تا دندان ها به شکل ایده آلی کنار یکدیگر قرار بگیرند. متأسفانه در برخی موارد عوامل ژنتیکی و ارثی، کشیدن یا افتادن برخی از دندان ها و خالی شدن جایگاه آن ها و همچنین عادات بد دندانی همچون دندان قروچه می توانند در بازگشت حالت قبلی دندان ها تأثیر داشته باشد. در اکثر موارد نیز دندان ها به طور طبیعی ترجیح می دهند با گذشت زمان به حالت اولیه خود بازگردند. از این رو استفاده از نگهدارنده های متحرک تحت نظر ارتودنتیست بسیار ضرورت دارد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  ارتودنسی دندان نیش

چرا بازگشت درمان ارتودنسی رخ می دهد؟

دلایل متعددی وجود دارند که سبب ایجاد بازگشت در درمان ارتودنسی و بازگشت درمان خواهند شد. در برخی موارد این امر کاملاً طبیعی است و این طبیعت دندان ها است که بازگشت به حالت اولیه خود را می پسندند؛ اما در برخی موارد نیز عواملی همچون بالا رفتن سن، عوامل ژنتیکی، عادات ناپسند دندانی همچون دندان قروچه و سایش دندان ها و همچنین خالی شدن جایگاه برخی از دندان ها می توانند در بازگشت دندان ها به حالت اولیه تأثیرگذار باشند. در ادامه هر یک از این موارد را به طور مجزا برایتان شرح خواهیم داد.

بازگشت ارتودنسی

بازگشت ارتودنسی

افزایش سن چگونه بر بازگشت درمان ارتودنسی تأثیر می گذارد؟

دندان های افرادی با افزایش سن خصوصاً دندان های فک پایین بسیار تمایل به رشد و جابه جایی دارند. از آن جایی که این دندان ها جایگاه مناسبی برای قرارگیری در اختیار ندارند به مشکل برخواهند خورد و سعی می کنند جابه جا شوند.

افتادن یا شکستن دندان ها و خالی شدن جایگاه آن ها

دندان ها طبق طبیعت نرمال خودشان با ظرافت تمام حرکت می کنند. حال با خود بیندیشید در صورتی که یک دندان را از دست بدهید و جایگاه آن از دندان خالی شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟ بله دندان ها با شدت بیشتری به سمت آن رانش می کنند و هجوم می برند؛ و در نتیجه آن بازگشت درمان ارتودنسی روی می دهد.

بازگشت ارتودنسی

بازگشت ارتودنسی

ساییده شدن دندان ها بر روی یکدیگر چگونه می تواند بر بازگشت درمان ارتودنسی اثر بگذارد؟

انجام عمل ساییدن دندان ها بر روی یکدیگر نیروی بسیار زیادی را می تواند به دندان ها وارد کند. از این رو این نیرو می تواند دندان ها را تحت فشار قرار دهد و به جابه جا شدن آن ها کمک کند. جالب است بدانید در صورت مشکل دندان قروچه، به جابه جایی دندان های خود در جهت نادرست کمک کرده اید.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  تاثیر سیگار کشیدن بر ارتودنسی

عوامل ارثی و بازگشت درمان ارتودنسی

عوامل ارثی همیشه و همه جا حرف اول را زده است‌. متأسفانه برخی از افراد تا سنین نوجوانی دندان هایی مرتب و با نظمی دارند اما پس از آن نظم دندان هایشان به طور ناگهانی به هم می ریزد و از حالت زیبایی و ایده آل خارج می شود. در اینگونه موارد عوامل ارثی تأثیرگذار بوده اند.

بازگشت ارتودنسی

بازگشت ارتودنسی

به منظور جلوگیری از بازگشت درمان ارتودنسی چه کنیم؟

با توجه به متون فوق متوجه شدید که عوامل بسیار زیادی در جابه جایی و به هم ریختن دندان ها مؤثر هستند. از این رو لازم است پس از اتمام درمان ارتودنسی با  نظر متخصص،  از نوعی نگهدارنده جهت حفظ نظم بین دندان ها استفاده کرد. در زمانی که براکت ها و نگهدارنده های ثابت ارتودنسی را از روی دندان های خود جدا کردید گاهی لازم است نگهدارنده های محرک را جایگزین آن ها کنید. در این صورت از جابه جایی دندان ها و بازگشت درمان ارتودنسی جلوگیری خواهد شد. به گفته بسیاری از ارتودنتیست ها با رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان پس از برداشتن نگهدارنده های ثابت و همچنین بهره گیری از نگهدارنده محرک ایده آل می توانید لبخند خودتان را تا آخر عمر به لبخندی هالیوودی تبدیل کنید.

بازگشت ارتودنسی

بازگشت ارتودنسی

ویژگی های نگهدارنده های متحرک را برشمارید

جالب است بدانید نگهدارنده متحرک دندانی هر فرد به طور مجزا مطابق با اندازه فک و نیازهای وی ساخته می شود. نگهدارنده های به روز شده بسیار ظریف هستند و برای افرادی که نسبت به دیده شدن نگهدارنده ها حساس هستند، می تواند انتخاب خوبی باشد. قبل از استفاده از آن ها حتماً ارتودنتیست به شما تذکر خواهد داد که از خوردن غذاهای سخت یا چسبناک به طور جدی اجتناب کنید. البته باید بگوییم که لازم است راهنمایی های ارتودنتیست را با گوش جان به خاطر بسپارید؛ زیرا بهره گیری از نگهدارنده های متحرک برای افراد مختلف، متفاوت است و طریقه استفاده هر یک با دیگری فرق دارد. پس گذشت مدت زمانی از نگهدارنده های محرک استفاده کردید، می توانید به تشخیص ارتودنتیست زمان استفاده از آن را کاهش دهید. به طوری که آن را فقط شب هنگام و در زمان خواب استفاده کنید. یا به خواسته ارتودنتیست ممکن است لازم باشد دو الی سه روز در هفته از آن استفاده کنید.

بازگشت ارتودنسی

بازگشت ارتودنسی

عدم استفاده از نگهدارنده های متحرک چه عوارضی را به دنبال خواهند داشت؟

بهره گیری از نگهدارنده های متحرک بسیار اهمیت دارد؛ اما به شرط اینکه استفاده از آن از نوع اصولی باشد؛ یعنی به طور دقیق و طبق رهنمودهای ارتودنتیست از آن ها استفاده شود. خوب است بدانید در صورتی که احساس کردید نگهدارنده متحرک دیگر برای شما مناسب نیست و در صورت عدم تطابق نگهدارنده یا وجود هر نوع اختلال دیگری سریعاً به ارتودنتیست خود مراجعه کنید تا هر چه سریع تر به حل مشکل بپردازد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  درمان ارتودنسی و فعالیت موسیقی
0/5 (0 نظر)
0/5 (0 نظر)
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر
دکتر سولماز جلایر پس از طی دوره راهنمايي،دبیرستان و پیش دانشگاهی در مدارس استعدادهای درخشان (تيزهوشان) با کسب رتبه ممتاز در کنکور سراسری سال 1382 وارد مقطع دکترای دندانپزشکی شد و در سال 1388 با کسب مدرک دکترای عمومی دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان فارغ التحصیل گردید. در ادامه در سال 1391 با قبولی در آزمون دستیاری دندانپزشکی، دوره تخصصی را در گرایش " ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت " در دانشگاه علوم پزشكي قزوين آغاز نمود و پس از اتمام اين دوره 4 ساله، موفق به اخذ بورد تخصصي ارتودنتیکس گردید. ایشان از سال 1395 به عنوان استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مشغول به فعاليت بوده و علاوه بر فعالیت های پژوهشی-آموزشی،در مطب شخصی خود در شهر اردبیل مشغول خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code